Guarana: Jedinečný stimulant, ktorý vás obohatí o energiu

Počuli ste už niekedy o guarane? Amazonské kmene ju totiž používajú už celé storočia. Jej úlohou je najmä dodanie energie do tela a podpora učenia či sústredenia sa. Samozrejme, guarana prináša ďaleko viac účinkov, ktoré jednoducho stoja za pozornosť.

Najskôr si však povieme niečo o tom, čo to vlastne guarana je. Vo všeobecnosti platí, že ide o brazílsku rastlinu, ktorá pochádza priamo z Amazonskej kotliny. Vyznačuje sa aj zrelým ovocím. To je veľkosti kávového zrna. Guaranu však spoznáte hneď na prvý pohľad, pretože má svoj špecifický výzor.

guarana

Zaujímavosťou totiž je, že táto rastlina má ovocie, ktoré pripomína ľudské oko. Okrem toho má aj čierne semeno, ktoré je pokryté červenou škrupinou a zároveň aj bielou klenbou. Guarana tak má ľahko rozpoznateľný výzor.

Vedeli ste, že: rastlina s názvom guarana sa používala už v minulosti na terapeutické účely? Rozšírená bola najmä v oblasti Amazonských kmeňov. V súčasnej dobe sa veľká časť guarany využíva na výrobu nealkoholických a energetických nápojov. Isté percento z výroby sa však používa na tvorbu prášku, ktorý je daný do výživových doplnkov.

Telu dodáva energiu

Viete, aké má guarana účinky? Je ich totiž viac, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Snáď najznámejšou vlastnosťou tejto jedinečnej rastliny je dodanie energie do tela, vďaka čomu sa vy budete cítiť fit. O guarane je totiž známe, že je jednou z podstatných a najdôležitejších zložiek energetických nápojov.

Aj to značí o tom, že energiu vám zaručene dodá. Nebudete sa tak viac cítiť unavení a ako bez života. S guaranou budete s veľkou ľahkosťou zvládať každodenné situácie, ktoré sa vám naskytnú.

guarana--

Podporuje učenie

Ak si zakúpiť guarana tablety, máte vyhraté. Prekvapí vás totiž ich jednoduché užívanie, ktoré si osvojíte. Ak budete takýto doplnok výživy konzumovať pravidelne, dostavia sa účinky, po ktorých jednoducho túžite.

Guarana má totiž za úlohu do vysokej miery podporovať aj učenie, koncentráciu a sústredenie. Dokazujú to aj mnohé vedecké výskumy, ktoré sa realizovali pod dohľadom tých najväčších odborníkov.

učenie

Obsahuje množstvo antioxidantov

Guaranu sa oplatí užívať z viacerých dôvodov. Okrem blahodarných účinkov totiž obsahuje aj spektrum efektívnych zložiek. Štúdie potvrdili, že táto jedinečná brazílska rastlina má v sebe antioxidanty, ktoré dokážu podporiť zdravie organizmu.

Pravdepodobne ste už neraz zachytili, že antioxidanty napomáhajú pri detoxikácii organizmu. Tá je potrebná najmä z toho hľadiska, že dokáže odstraňovať z tela škodlivé, toxické a nepotrebné zložky. Dochádza tak k podpore celkového zdravia.

antioxidanty

Napomáha pri chudnutí

Okrem dodania energie do tela má guarana efektívne účinky aj v rámci chudnutia. Ak túžite zhodiť pár kilogramov z hmotnosti, prípadne si udržať váhu, tento doplnok stravy je pre vás ideálnym riešením. Mnohé vedecké výskumynaznačujú, že guarana napomáha pri rýchlejšom spaľovaní tukov.

Zároveň podporuje metabolizmus, vďaka čomu sa vám bude chudnúť oveľa lepšie. Samozrejme, k tomu všetkému je potrebný aj zdravý životný štýl. Bez toho to jednoducho nepôjde.

chudnutie_4

Má protirakovinové účinky

Rakovina je veľmi vážne ochorenie s pomerne náročnou liečbou. Vedecké štúdie potvrdili priaznivé účinky a vlastnosti guarany, ktoré pôsobia aj na rakovinu. Úlohou guarany je v tomto prípade zastaviť rast a množenie nádorových buniek.

Ani v tomto prípade netreba zabúdať na skutočnosť, že guarana nenahrádza celú liečbu, no môže ju len podporiť. V každom prípade, ešte musia prebehnúť aj ďalšie štúdie a výskumy, aby potvrdili skutočnú účinnosť tejto rastliny na rakovinu.

rakovina_5

Zlepšuje stav pokožky

Vďaka obsahu účinných látok je guarana skvelým riešením na podporu zdravia a stavu pokožky. Keďže obsahuje spektrum antioxidantov, dokáže prekrviť pokožku, redukovať prejavy jej starnutia a zároveň odstrániť možné nedokonalosti na tvári.

Práve preto sa aj v súčasnej dobe používa guarana ako zložka mnohých kozmetických výrobkov. Jej účinky spojené s pleťou dokazujú aj vedecké štúdie, ktoré sa vykonávali pod dohľadom tých najväčších odborníkov.

pleť_2

V akej forme sa dá užívať?

Guaranu si môžete zakúpiť ako výživový doplnok v rôznych podobách. Užívať je možné napríklad guarana prášok alebo guarana tabletky. To, akú formu si vyberiete záleží len od vás a vašich preferencií. Niekomu totiž viac vyhovuje taká forma, ďalšiemu zas iná. Užívanie je však v každom prípade veľmi jednoduché a určite si ho hneď aj osvojíte.

Nezabúdajte však na to, že ide len o výživový doplnok. Aj keď je mimoriadne účinný a má zloženie bohaté na prospešné zložky, nenahrádza pestrú stravu. Okrem iného, pre dosiahnutie účinkov je potrebné pravidelné a dlhodobé užívanie.

guarana-

Matcha ako skvelá alternatíva

Ak hľadáte podobný výživový doplnok, no ešte s bohatšími účinkami na organizmus, výborným riešením je matcha čaj. Obsahuje komplex biologicky aktívnych látok, medzi ktoré patria aj antioxidanty, vitamíny či aminokyseliny. Čo sa týka účinkov, dokáže priamo posilňovať imunitný systém, bojovať proti rakovine a slúžiť aj ako prevencia mnohých ochorení.

Zároveň do vysokej miery dokáže dodať organizmu dostatočné množstvo energie, pričom podporuje celkové zdravie. Nielen to fyzické, ale aj psychické. Tento výživový doplnok môžete užívať aj ako matcha prášok, ktorý má jedinečnú chuť. Aj to je jeho veľkým benefitom. Matcha je doplnok výživy, ktorý môže užívať skutočne každý. Obsahuje totiž výlučne prírodné zložky, ktoré sú zdraviu prospešné.


 Páčil sa vám tento článok? Nezabudnite ho zdieľať na Faceboku.