Ako pripraviť čaj Matcha ?

 

Usucha (tradičný spôsob prípravy)

Pri tomto spôsobe prípravy vyšľaháme čaj Matcha pomocou bambusovej metličky do bohatej peny v miske chawan. Do misky vložíme 2g čaju (zhruba 2 naberačky bambusovou naberačkou chashaku) a zalejeme vodou 1-2,5 dl o teplote 60-75 °C. Ak nevlastníte bambusovú metličku na vyšľahanie do hustej peny, môžete použiťaj penič na mlieko.

japan-1604873_1920

Príprava v shakeri

Túto prípravu uprednostňujú skôr športovci alebo ľudia, ktorí nemajú čas na klasickú prípravu. Do shakeru nasypeme 2g čaju Matcha a zalejeme ľubovoľným množstvom vody od 0,5-2,5 dl, podľa požadovanej sily nápoja a poriadne pretrepeme. Trepeme, dokým nemá Matcha požadovanú konzistenciu.

active-beach-bicycle-1302925

Matcha late

Do misky vložíme 2g čaju Matcha a zalejeme malým množstvom vody. Rozmiešame na hustú tekutinu pomocou bambusovej metličky alebo iného prostriedku. Po rozmiešaní zalejeme čaj Matcha zohriatym mliekom a vyšľaháme pomocou peniča na mlieko do hustej peny. Podľa chuti môžeme pridať med, javorový sirup alebo stéviu.

matcha-powder-2356769_1920_1 

Moderné receptúry

Pokiaľ si chcete chuť čaju Matcha niečím ozvláštniť, nebojte sa experimentovať. Výbornou alternatívou je pridať do vyšľahaného čaju mlieko a med na zjemnenie chuti. Ďalšou chutnou a osviežujúcou alternatívou, najmä cez leto, je vyšľahať čaj Matcha za studena a pridať do nej pomarančový, ananasový alebo iný džús a ľad, poprípade citrónovú šťavu.

roberto-nickson-g-587751-unsplash

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.