Zázračná huba Reishi a jej priaznivé vlastnosti

Už viac ako 2000 rokov sa v Japonsku a Číne využíva Reishi na liečebné účely. Označuje sa aj kráľovská huba, a to najmä vďaka priaznivým účinkom, ktoré prináša. V súčasnej dobe je známa po celom svete, vrátane nášho územia.

Huba Reishi sa vyskytuje na horúcich a zároveň vlhkých miestach v Ázii. Aj napriek tomu, že na našom území o tejto hube dlho nebolo počuť, dnes sa vyskytuje aj v rámci Európy. Ľudia totiž za tie roky prišli na liečebné vlastnosti Reishi a tých rozhodne nie je málo. Je totiž považovaná za kľúčový doplnok pre dosiahnutie plnohodnotného zdravia, vitality a kvality života.

Viac ako 36 účinných látok

Reishi huba prináša priaznivé vlastnosti na organizmus najmä vďaka bohatému zloženiu. Obsahuje totiž viac ako 36 biologicky aktívnych látok. Ide, napríklad, o polysacharidy, antioxidanty, triterpény či peptidy. Okrem iného, Reishi je aj bohatým zdrojom minerálnych látok. Medzi tie patrí vápnik, horčík a draslík.

Vedeli ste, že: Všetky vyššie spomenuté zložky sú nevyhnutným predpokladom pre správne fungovanie celého tela? Práve z tohto dôvodu je huba Reishi skutočným drahokamom, ktorý slúži na podporu zdravia.

reishi-kapsule-

Dokáže podporiť imunitný systém

Už z dávnych dôb sú známe Reishi účinky, ktoré pôsobia veľmi priaznivo. Vďaka obsahu účinných látok je známe, že táto jedinečná huba dokáže podporiť obranyschopnosť organizmu. Výskumy hovoria o tom, že Reishi môže napomôcť v rámci prevencie ochorení, ako napríklad prechladnutie alebo chrípka.

Ovplyvňuje totiž gény v bielych krvinkách, ktoré sa označujú za kritické časti v rámci imunitného systému. Výsledky štúdii poukázali na skutočnosť, že Reishi dokáže pomôcť nielen chorým, ale aj zdravým ľuďom, a to tým, že zlepšuje funkcie lymfocytov.

imunita_2

Napomáha pri únave a depresii

Pociťujete často depresiu, únavu či iné úzkostné stavy? V tom prípade je pre vás skvelým riešením huba Reishi. Má vlastnosti, ktoré dokážu znížiť únavu, depresiu a zlepšiť tak kvalitu života. Vedecké štúdie potvrdili, že pri pravidelnom užívaní tejto jedinečnej huby sa výrazne znížila únava a zlepšila pohoda života. To už za neuveriteľných 8 týždňov.


Nezabúdajte
: Na zmiernenie úzkostných stavov pomáha aj vyrozprávanie sa niekomu, prípadne pohyb či iná obľúbená činnosť. Určite si nič nenechávajte len pre seba. Uľaví sa vám, ak sa niekomu blízkemu zdôveríte. Neváhajte otestovať aj to, aké má huba reishi účinky na úzkostné stavy. Zaručene budete milo prekvapení.

depresia

Má protizápalové účinky

Reishi obsahuje veľké množstvo antioxidantov, ktoré pôsobia protizápalovo. Táto vlastnosť je veľmi výhodná, pretože zápaly v tele môžu vyvolať rad ďalších zdravotných komplikácií. Huba Reishi dokáže napomôcť pri chorobách, ktoré majú súvis so zápalom. Ide, napríklad, o zápalovú bolesť, alergiu či astmu.

Naša rada: Vždy myslite na to, že Reishi je len výživový doplnok. Nedokáže nahradiť plnohodnotnú liečbu, no pri dlhodobom užívaní produktov s obsahom tejto huby sa môže vaše zdravie výrazne zlepšiť.

zápal_2

Bojuje proti rakovine

Medzi najkomplikovanejšie ochorenia patrí práve rakovina. Jej liečba je totiž veľmi náročná a v niektorých prípadoch končí fatálne. Nové vedecké štúdie poukázali na skutočnosť, že reishi ľudia konzumujú aj na základe jej potenciálnych protirakovinových účinkov. Zistilo sa totiž, že huba reishi dokáže usmrcovať rakovinové bunky. Účinná je najmä v rámci rakoviny prsníka, prostaty, hrubého čreva a konečníka.

rakovina_5

Zúčastňuje sa kontroly krvného cukru

Dobré správy sú aj pre ľudí trpiacich cukrovkou. Niekoľko odborných štúdií totiž poukazuje na fakt, že Reishi môže kontrolovať aj reguláciu hladiny cukru v krvi. Zabraňuje výrazným výkyvom, vďaka čomu dokáže predísť zdravotným komplikáciám, ktoré súvisia s cukrovkou. Niektoré výsledky štúdií potvrdili, že Reishi bola nápomocná pri znížení hladiny cukru, a to hneď po konzumácii jedla.

Vedeli ste, že: Tým, že budete užívať pravidelne Reishi sa vyhnete aj kardiovaskulárnym ochoreniam? Táto jedinečná huba sa totiž podieľa aj na znižovaní LDL cholesterolu, ktorý sa považuje za ten škodlivý. Vďaka týmto účinkom sa výrazne zníži riziko vzniku infarktu, srdcovej ischémie či inej zdravotnej komplikácie.

krvný-cukor_1

V akej forme môžete Reishi užívať?

Ak by ste chceli začať užívať túto jedinečnú hubu, zaobstarať si môžete Reishi kapsule alebo prášok. Užívanie je veľmi jednoduché a zaručene si ho po chvíli osvojíte. Riaďte sa vždy odporúčaným dávkovaním, ktoré by ste nemali podceňovať.

Naša rada: Keď si budete vyberať Reishi vo forme výživového doplnku, určite investujte do vyššej kvality. Zamerajte sa hlavne na zloženie. Iba tak si budete môcť byť istí, že si kupujete skutočne kvalitný doplnok so zachovaním všetkých potrebných zložiek.

Reishu-kapsule


2


Má huba Reishi nežiadúce účinky?

Tak, ako každý doplnok výživy, aj v prípade huby Reishi sa môžu vyskytnúť vedľajšie účinky. Všetko však vždy záleží aj od metabolizmu človeka a kvality spracovania daného produktu. Vo všeobecnosti sa Reishi neodporúča tehotným ženám, ľuďom s nízkym krvným tlakom a tým, ktorých v blízkej dobe čaká operácia.

Nezabúdajte: Pri užívaní Reishi sa rozhodne nemusíte ničoho báť. Výživové doplnky sú totiž vyrobené tak, aby sa prihliadalo na tú najvyššiu kvalitu a precíznosť. Vďaka tomu sú zachované aj všetky účinné zložky, ktoré táto jedinečná huba obsahuje.

 

 Páčil sa vám tento článok? Nezabudnite ho zdieľať na Faceboku.