Matcha latte: Chutný nápoj plný energie!

Matcha je prášok zelenej farby, ktorý sa získava z najkvalitnejších lístkov zeleného čaju pochádzajúcich od overených japonských pestovateľov. Existuje viacero spôsobov, ako ho zužitkovať. Jedným z najobľúbenejších je práve príprava matcha latte.

Matcha latte môže byť skvelou náhradou klasickej kávy. Totižto, obsahuje kofeín, ktorý nabudí mozog a dodá organizmu energiu. Jeho súčasťou je tiež L-theanín. Ten zlepšuje koncentráciu, pamäť, no zároveň zmierňuje nervozitu. Nehovoriac o tom, že v ňom nájdete aj množstvo antioxidantov a iných cenných zložiek. Jeho pravidelné pitie podporuje imunitu a slúži ako prevencia mnohých vážnych ochorení.

Čo budete potrebovať na prípravu matcha latte?

Lahodné latte matcha si viete ľahko pripraviť v domácich podmienkach. Potrebovať budete niekoľko základných surovín:


Pokiaľ ste milovníkom sladkých nápojov, do matcha latte môžete pridať aj klasický kryštálový či škoricový cukor, prípadne iné sladidlo podľa vašej chuti.



MATCHA LATTE RECEPT

  1. Do väčšej šálky nasypte 1 čajovú lyžičku matcha prášku a pridajte teplú vodu. Jej teplota by mala byť ideálne okolo 60 – 75 °C. Dávajte si pozor, aby nebola horúcejšia. V takom prípade môže zničiť mnohé cenné látky z matcha prášku. Na dokonalé premiešanie použite bambusovú metličku. Miešajte, kým nevznikne homogénna zmes bez hrudiek.

  2. Prilejte zohriate mlieko a celú zmes poriadne vyšľahajte pomocou metličky, kým na jej povrchu nevznikne jemná pena.

  3. Na záver môžete pridať sladidlo alebo ozdobu.


    Tip na záver:

    Ak si chcete prípravu matcha latte o niečo uľahčiť, namiesto bambusovej metličky môžete použiť penič na mlieko. Vďaka nemu dosiahnete dokonalú konzistenciu skutočne jednoducho. Matcha prášok stačí vložiť do peniča na mlieko a zaliať zohriatym mliekom o všetko ostatné sa postará penič.

    Matcha latte

 Ľadové Matcha latte

Cez leto, kedy sa potrebujete schladiť môžete vyskúšať ľadové Matcha latte, ktoré vynikajúcu chutí a zároveň vás osvieži. Postup prípravy je prakticky úplne identický ako pri klasickom Matcha latte s tou výnimkou, že použijete studené mlieko (najlepšie vychladené z chladničky) a do pohára pridáte pár kociek ľadu.

  1. Do väčšej šálky nasypte 1 čajovú lyžičku matcha prášku a pridajte studenú vodu. Na dokonalé premiešanie použite bambusovú metličku. Miešajte, kým nevznikne homogénna zmes bez hrudiek.

  2. Prilejte studené mlieko a celú zmes poriadne vyšľahajte pomocou metličky, kým na jej povrchu nevznikne jemná pena.

  3. Do pohára vložte pár kociek ľadu a tie zalejte vyšľahanou zmesou matcha čaju a mlieka.

  4. Na záver môžete pridať sladidlo alebo ozdobu.


Tip:
Aj pri tomto spôsobe prípravy môžte bambusovú metličku nahradiť peničom na mlieko, nezabudnite však, že mlieko musí byť studené.

Latte Matcha

button

 

Páčil sa vám tento článok? Nezabudnite ho zdieľať na Faceboku.