Buďte krásna s čajom Matcha

Poznáte niektoré z úžasných kozmetických výhod čaju Matcha, ktoré dokážu zmeniť stav vašej pleti, vlasov a dokonca je prospešný aj pre vaše telo? Matcha je skvelým doplnkom pre všetky vaše kozmetické potreby!

Čo Matcha je?

Matcha tea, ktorý je v slovenčine známy pod pojmom zelený čaj Matcha, sa v skutočnosti až tak od bežného zeleného čaju nelíši, až na to, že Matcha má oveľa intenzívnejšiu antioxidačnú silu ako bežné zelené čaje.  Zatiaľ, čo sa zelený čaj zberá z čajových rastlín, ktoré vyrastajú na slnku, Matcha sa zberá z čajových rastlín, ktoré sa špeciálne zatieňujú. Pestovanie čaju v tieni sa prejaví bohatšou koncentráciou chlorofylu a aminokyselín v čajových lístkoch. Náš čaj Matcha má v porovnaní s klasickými zelenými čajmi oveľa vyššie množstvo živín.

beverage-chiang-mai-cup-1581484

Aké sú výhody čaju Matcha?

Teraz, keď vieme, čo Matcha je, ukážeme vám, aké sú výhody čaju pre vašu krásu pokožky, vlasov, nechtov a vašu celkovú psychickú pohodu:

 
Pomáha pri chudnutí

Rovnako ako zelený čaj, čaj Matcha pomáha urýchľovať metabolizmus, napomáha aj rýchlejšiemu spaľovaniu kalórii. Matcha je skvelým pomocníkom pri problémoch ako sú pomalý zažívací systém, nadváha a ťažkosti pri chudnutí.

active-activity-aerobics-1988366 

Podporuje omladenie pleti

Matcha prekypuje množstvom antioxidantov, ktoré neutralizujú poškodenie buniek voľnými radikálmi v našom tele. Medzi tieto antioxidanty patria polyfenoly, chlorofyl, katechíny a vitamíny, ktoré udržujú vašu pokožku, vlasy a nechty zdravé, žiarivé a mladistvé. Pravidelné pitie čaju Matcha môže pomôcť predísť tvorbe vrások, vyhladiť vrásky a jemné linky a detoxikovať vašu pokožku.


Zabraňuje predčasným šedinám

V dnešnom uponáhľanom a stresujúcom svete čelia mnohí z nás predčasnému šediveniu vlasov. Jednou z najjednoduchších vecí, ktorá vám pomôže spomaliť šediveniu je pravidelné pitie čaju Matcha.


Znižuje tvorbu akné, pupienkov a iných kožných stavov

Akné a pupienky sú spôsobené baktériami, ktoré môžu byť pitím čaju Matcha kontrolované. Čaj má silné antibakteriálne a antivírusové vlastnosti, ktoré môžu znížiť tvorbu akné. Matcha čaj má unikátnu vlastnosť, ktorá sa nazýva epigallokatechín-3-galát alebo skrátene EGCG, o ktorom je známe, že pomáha v boji proti akné a škvrnám po akné. Viac o účinkoch čaju Matcha na vašu pleť sa dočítate v článku Ako môže čaj Matcha pomôcť vašej pokožke ?

 
Pomáha udržiavať zdravé zuby a redukuje zápach z úst

Na rozdiel od iných čajov a kávy, čaj Matcha vám nezafarbí zuby. Rovnako, vďaka spomínanému antioxidantu EGCG znižuje výskyt baktérii v ústach, ktoré spôsobujú zubné kazy, škvrny na zuboch a zápach z úst.


Chráni vašu pokožku pred spálením

Matcha čaj vám môže pomôcť znížiť účinky nebezpečného UV žiarenia. Má vysoký obsah katechínov a polyfenolov, ktoré ochránia pokožku pred extrémnymi poveternostnými podmienkami ako je suchý vietor alebo priame slnko.

beach-bikini-caucasian-825776


Znižuje opuch

Opuch sa tvorí z nedostatku spánku alebo kvôli stresu. Dôvodom je zadržiavanie vody v tele a zlému krvnému obehu. Matcha je vynikajúci pomocník na zníženie opuchov a zápalov, vďaka vysokej koncentrácii vitamínu K, ktorý rovnako pomáha znížiť tvorbu vačkov pod očami a tmavé kruhy.

Ak sa chcete dozvedieť o ďalších zdravotných benefitoch čaju Matcha prečítajte si aj 10 úžasných výhod zeleného čaju Matcha.