Ako vám zelený čaj matcha pomôže efektívnejšie chudnúť?

Pokiaľ sa snažíte schudnúť efektívne, pravidelné cvičenie častokrát nestačí. Totižto, aby sa telo dokázalo zbaviť nadbytočného tuku, je potrebné podporiť aj samotný metabolizmus a optimalizovať niektoré prirodzené procesy v organizme. A práve s touto neľahkou úlohou vám vie pomôcť kvalitný matcha čaj. Ako je to možné a ktoré konkrétne účinky boli potvrdené vedeckými štúdiami?

Určite s nami budete súhlasiť, keď povieme, že z chudnutia je dnes veľký biznis. Stačí si len všímať množstvo nových e-shopov, ktoré predávajú rôzne tabletky a prípravky určené na zrýchlenie spaľovania tukov. Tiež však treba uznať, že takýto spôsob chudnutia nie je práve najzdravší. Doplnky výživy plné chémie nadmerne zaťažujú organizmus, neraz spôsobia zvýšenie tlaku a negatívne ovplyvnia fungovanie niektorých orgánov. A keď ich raz prestanete užívať, obvykle sa dostaví tzv. jojo efekt. Teda, v priebehu pár týždňov všetku „zhodenú“ hmotnosť priberiete späť a ste tam, kde ste začínali.

Zelený čaj NA chudnutie

Hoci pitie zeleného čaju nemá na chudnutie tak výrazný vplyv ako niektoré špeciálne tabletky, má jednu zásadnú výhodu – váš organizmus podporí stopercentne prirodzene, bez akejkoľvek chémie. Ako už iste viete, listy zeleného čaju obsahujú desiatky významných látok, ktoré pozitívne vplývajú na ľudský organizmus. Pokiaľ sa zameriame na chudnutie, najdôležitejšiu úlohu zohráva kofeín, epigalokatechín-galát (EGCG) a kombinácia rôznych antioxidantov. Tieto látky obsiahnuté v kvalitnom matcha čaji ovplyvňujú procesy chudnutia viacerými spôsobmi.

word-matcha-made-powdered-matcha-green-tea-bamboo-spoon-white-copy

Mobilizácia tukových buniek

Na to, aby sa telesný tuk dokázal spáliť, musí sa z veľkých zhlukov buniek mobilizovať a dostať do krvného obehu. Následne ho telo vie využiť ako energiu. Viaceré štúdie prevádzané na zvieratách dokázali, že extrakt zo zeleného čaju dokáže urýchliť tento proces a prispieť tak k rýchlejšiemu spaľovaniu tuku. Hlavnú úlohu v tomto smere zohráva spomínaný EGCG, ktorý nepriamo zvyšuje hladinu noradrenalínu v krvi. A práve noradrenalín je jedným z najdôležitejších hormónov, ktoré sa starajú o mobilizáciu tukových buniek. Práve vďaka tomu má zelený čaj na chudnutie, taký pozotívny vplyv.

Urýchlenie spaľovania tuku počas tréningu

Viaceré štúdie prevádzané na cvičiacich mužoch preukázali, že zelený čaj matcha užitý pred tréningom dokáže urýchliť spaľovanie tuku až o 17 %. A to je skutočne pomerne citeľný rozdiel. O túto výnimočnú vlastnosť zeleného čaju sa opäť stará EGCG v kombinácii s kofeínom.

Efektívnejšie fungovanie metabolizmu

Vďaka EGCG zo zeleného čaju matcha dokáže metabolizmus pracovať rýchlejšie a efektívnejšie. Vedecké štúdie preukázali, že pri pravidelnej konzumácii zeleného čaju dochádza k zrýchleniu metabolizmu na úrovni 2 – 3 %, avšak v niektorých prípadoch až 8 %. Dokonca, bol vykonaný pokus na 60 obéznych ľuďoch, ktorý ukázal jednoznačné výsledky. Osoby, ktoré každodenne užívali extrakt zo zeleného čaju, schudli počas 3 mesiacov v priemere o 3,3 kilogramu viac ako ostatní, ktorí ho nekonzumovali.

young-woman-measuring-her-waist

Zelený čaj matcha a jeho ďalšie účinky

Niektoré zdroje uvádzajú, že zelený čaj matcha môže znižovať chuť do jedla a spomaľovať vstrebávanie tukových buniek do tela. Tieto tvrdenia však nie sú jednoznačne potvrdené vedeckými štúdiami. Napriek tomu však zelený čaj pri chudnutí pomáha viacerými ďalšími spôsobmi. Napríklad, keďže obsahuje kofeín (cca 25 – 40 mg na jednu šálku), dokáže nabudiť organizmus k fyzickému výkonu. Keď vypijete pohár kvalitného zeleného čaju pred tréningom, budete sa cítiť sviežo a pravdepodobne podáte lepší výkon. A to sa odrazí aj na množstve spáleného tuku.

Zelený čaj matcha obsahuje veľa antioxidantov, ktoré účinne detoxikujú organizmus. Vaše telo sa tak dokáže ľahšie zbaviť ťažkých kovov a iných nežiadúcich látok, ktoré negatívne ovplyvňujú fungovanie metabolizmu. Chudnutie s asistenciou zeleného čaju je tak stopercentne zdravé, prirodzené a efektívne. Neveríte? Vyskúšajte si to aj vy a porovnajte si výsledky – s veľkou pravdepodobnosťou budete veľmi milo prekvapení!

button

 

Páčil sa vám tento článok? Nezabudnite ho zdieľať na Faceboku. 

 
//