Ako na účinný detox pečene s pestrecom mariánskym?

Zdá sa vám, že v poslednom čase akosi nie ste vo svojej koži? Čoraz častejšie vás trápia rozličné zdravotné problémy, cítite sa slabo a na nič nemáte energiu? Príčinou môže byť pečeň. Tá si zaslúži pravidelný detox, aby dokázala fungovať na 100 %. Ako v tomto smere pomôže pestrec mariánsky?

Pečeň patrí medzi najdôležitejšie orgány tela. Jej primárnou úlohou je odbúravať ťažké kovy, toxíny a jedy, ktoré sa do organizmu dostávajú z vonkajšieho prostredia. Najčastejšie v podobe jedál a nápojov. Pečeň má dobrú regeneračnú funkciu – jej bunky sa neustále obnovujú, aby sa dokázali účinne vysporiadať s rôznymi chemickými látkami.

Pokiaľ je však pečeň nadmerne zaťažovaná, čo pri dnešných potravinách plných konzervantov a chemických prísad nie je nič zvláštne, nestíha tak rýchlo pracovať. V dôsledku toho sa v organizme postupne začínajú hromadiť toxíny. Tie spôsobujú rôzne zdravotné problémy a negatívne vplývajú na celý organizmus. Vy preto môžete pociťovať, že akosi nemáte energiu, zhoršuje sa vám stav pokožky, priberáte, ste apatický a podobne.

Pestrec mariánsky a detoxikácia pečene

Aby nadmerne zaťažovaná pečeň dokázala opäť efektívne fungovať, mali by ste jej dopriať účinnú regeneráciu. K nej dopomôže práve pestrec mariánsky. Táto bylina je výnimočná tým, že jej semená obsahujú silymarín – látku, ktorá je najdôležitejšia na prečistenie pečene a regeneráciu pečeňových buniek. Semená pestreca sa prirodzene drvia a obvykle sa konzumujú surové alebo vo forme extraktu. Problémom však môže byť skutočnosť, že pri drvených semenách neviete, koľko účinného silymarínu reálne obsahujú. Práve z toho dôvodu sme dali náš pestrec otestovať a môžme deklarovať vysoký obsah silymarínu v drvenom plode.

Snímka obrazovky 2022-05-30 o 15.17.08

Ako prebieha detox pečene?

Detox pečene je skutočne jednoduchý, netreba však zabúdať na pravidelnosť a uvedomiť si, že detox pečene je dlhodobá záležitosť. Dávkovanie pri detoxikačnej kúre je nasledovné 1 čajová lyžička drveného plodu 4x denne pri produkte Pestrec mariánsky drvený plod. Myslite však na to, že detox organizmu je dlhodobá záležitosť. Produkt by ste mali užívať aspoň 3 mesiace, aby ste naplno pocítili všetky jeho účinky. Prvé zmeny k lepšiemu sú však častokrát citeľné už týždeň od začiatku užívania.

 

Priebeh pestrecovej kúry

1 Očista čriev

Po užití pestreca sa začne pestrec rozkladať v žalúdku, na základe čoho telo spustí tvorbu tráviacich enzýmov a žlče. Účinné látky sa začínajú vstrebávať do krvi a rozložený pestrec postupuje ďalej črevným traktom. Prvý bod očisty začína práve v črevách, ktoré pestrec čistí a regeneruje. Dalo by sa povedať, že vykonáva akúsi očistu - „peeling“ črevných stien. Počas prvého týždňa je úplne bežné, že stolica výraznejšie zapácha, nakoľko sa črevá začínajú čistiť.

2 Lepšie trávenie

Pestrec dokáže zhruba už po prvom týždni (7-10 dní) spravidelniť vylučovanie a taktiež zlepšiť trávenie. Pravidelné vylučovanie je veľmi dôležité z hľadiska hnilobných procesov, ktoré poškodzujú črevá. Okrem čistenia čriev od nánosov potravy, či zníženia plynatosti sa začína očistenou črevnou stenou vstrebávať väčšie množstvo živín. V tomto čase už začína na pestrec reagovať aj pečeň, ktorá sa začína zbavovať prebytočného tuku.

3 Detox organizmu

Zhruba po troch týždňoch užívania je už očista organizmu v plnom prúde. Lepšie trávenie spolu s vyživovanou pečeňou zbavujú telo nahromadených zdraviu škodlivých látok a prečisťujú krv. V tomto bode začína väčšina ľudí pociťovať prvé, výraznejšie pozitívne efekty ako viac energie, ústup migrén, zlepšenie alergií či zápalových ochorení.

4 PečEŇOVÉ TESTY

Po zhruba piatich týždňoch pravidelného užívania pestreca sú jeho účinky badateľné na krvných a pečeňových testoch. Po piatich týždňoch užívania vedia hodnoty cholesterolu či pečeňových enzýmov klesnúť o 30-50%. Pečeň sa ďalej zbavuje tuku, obnova pečeňových buniek funguje na plné obrátky a zlepšuje sa celý krvný obraz.

5 Zlepšenie zdravia

Pokiaľ budete v detoxikačnej kúre pokračovať ďalej, zhruba po dvoch mesiacoch sa budete cítiť výrazne lepšie. Zdravší tráviaci a črevný trakt zabezpečujú lepšiu vstrebateľnosť živín čím dodávajú telu viac energie a vy sa budete cítiť vitálnejší. Stále prebieha regenerácia pečeňových buniek, pečeňovej membrány a jej detoxikácia. Pečeň zo seba odbúrava prebytočný tuk, zlepšujú sa hladiny cholesterolu, pečeňových enzýmov a normalizuje sa krvný cukor.

6 Zdravá pečeň

Tri mesiace pravidelného užívania pestrecu mariánskeho vás privedú k zdravej pečeni a vaše krvné a pečeňové testy budú v norme. V tomto čase by už mala aj pečeň zmenšiť svoj objem, mali by ste mať výrazne menšie percento vnútorného (viscelárneho tuku), v črevách nebudú prebiehať hnilobné procesy, nebude vás nadúvať a bude vám lepšie tráviť. Keďže pestrec pomáha zrýchľovať metabolizmus a odbúravať tuky, častým javom je aj redukcia tuku hlavne v oblasti brucha.


DOPRAJTE SI ČAS

Uvádzané trvanie je len orientačné, nakoľko vychádza zo zvyčajného procesu detoxikácie. Všetko závisí od stupňa poškodenia pečene a výšky krvných a pečeňových hodnôt. Pri vážnych poškodeniach pečene môže jej regenerácia trvať výrazne dlhšie.


Pri pravidelnom dlhodobom užívaní pestreca sa aj veľmi poškodená pečeň s rôznymi ochoreniami dokáže zregenerovať tak, že funguje prakticky ako zamlada. Práve preto je pestrec tak uznávaný lekármi a svetovými odborníkmi. Po minimálne 3 mesačnej kúre sa vrátia do normálu taktiež hladiny pečeňových enzýmov, čo je jeden z najdôležitejších ukazovateľov zdravia pečene.

Nezabúdajte na zdravý životný štýl

Príčinou nesprávne fungujúcej pečene je obvykle nezdravý životný štýl. Predovšetkým, časté pitie alkoholu, nadmerné užívanie liekov a konzumácia jedál, ktoré obsahujú veľký podiel konzervantov, priemyselne spracovaných tukov, farbív a ďalších chemických aditív. Celú situáciu zhoršuje nedostatok fyzickej aktivity.

Pokiaľ chcete, aby regenerácia pečene bola čo najefektívnejšia, mali by ste upraviť aj svoj životný štýl. Obmedzte konzumáciu alkoholu, zo stravy vylúčte nekvalitné potraviny a snažte sa konzumovať čo najviac zdravých prírodných produktov. Taktiež sa venujte nejakej fyzickej aktivite. Pri pravidelnom pohybe sa z tela oveľa rýchlejšie vylučujú nežiadúce látky, pečeň dokáže efektívnejšie pracovať a celý detox je účinnejší.

zdravý-životný-štýl

PESTREC MARIÁNSKY NEŽIADÚCE ÚČINKY

Aj keď má Pestrec priam zázračné účinky na ľudský organizmus a jeho užívanie sa považuje za bezpečné pozor by si mali dať ľudia s vysokým krvným tlakom. Keďže pestrec mariánsky mierne zvyšuje tlak ľudia s vysokým tlakom by mali jeho užívanie konzultovať s lekárom. V prípade, že máte vysoký krvný tlak sa odporúča začať s užívanim pestrecu tesne pred spaním, keď má človek prirodzene nižší tlak. Taktiež sa odporúča začať len s polovičnou dávkou oproti dennej odporúčanej dávke a pozorovať svoj stav. 

Doprajte si účinný detox pečene aj vy!

Detox pečene je vhodný nielen až vtedy, keď začínate pociťovať zdravotné problémy. Pestrec mariánsky je skvelý aj z hľadiska prevencie. Bez rizika komplikácií ho môžete užívať aj v prípade, že žiadne problémy s pečeňou nepociťujete. Budete tak mať istotu, že vaša pečeň dostáva tú najlepšiu možnú starostlivosť a celý organizmus funguje efektívne, bez toho, aby bol nadmerne zaťažovaný rôznymi toxínmi. Vyskúšajte niektorí z produktov Pestrec mariánsky drvený plod či  Pestrec + Reishi + Púpava aj vy a presvedčte sa o jeho pozitívnych účinkoch na vlastnej koži!

Pestrec mariánsky

button 

 

Páčil sa vám tento článok? Nezabudnite ho zdieľať na Faceboku.