Jahody obalené v matcha a bielej čokoláde

berries-berry-bowl-89778

Ingrediencie:

6 čerstvých jahôd, stonky odrezané

pre matcha ganache polevu:

3 lyžice smotany na šľahanie

2 lyžičky prášku matcha

150 g bielej čokolády

 

 

 

 

Recept:

  1. Najskôr pripravte jahody. Odstráňte stopky a odložte ich do chladničky.

  2. Ďalej pripravte ganache. Zkombinujte bielu čokoládu a smotanu na šľahanie, ktorá sa nachádza nad hrncom s vriacou vodou (vodný kúpeľ).

  3. Stiahnite šporák na nízku teplotu a pridajte čokoládu a miešajte, až kým sa úplne neroztopí.

  4. Odstráňte z tepla.

  5. V malej miske rozmiešajte prášok matcha s malým množstvom vody a premiešajte až do rozpustenia a požadovanej hustoty. To má zaistiť, že v ganache nebudú prítomné žiadne hrudky matcha prášku.

  6. Potom pridajte túto zmes s matchou k čokoládovej zmesi a premiešajte, až kým sa nerozdelí rovnomerne. Odložte a nechajte mierne vychladnúť.

  7. Teraz budeme ponárať jahody. Vezmite jahody z chladničky a ponorte ich do ganache. Pomocou tyčiniek alebo iného nástroja , ktoré vám pomôžu udržať vaše ruky čisté, ponorte jahody do ganache a položte ich na tanier na vychladnutie.

  8. Následne nechajte odležať v chladničke kým ganache poleva úplne nestuhne.

 

Dobrú chuť.

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.