Doteraz sme pridávali recepty, ktorými ste si mohli osladiť život. Dneska sme si vybrali niečo z iného súdka. Prezradíme si recept na výborné špagety s pestom, v ktorom jednou z hlavných ingrediencií je čaj Matcha. Trúfnete si vyskúšať niečo nové a netradičné?
Tento skvelý recept je ochutnávka niečoho, čo vám ukáže dokonalé prepojenie chutí mäty, bazalky a čaju Matcha. Svieža chuť pesta vynikajúco kontrastuje s parmezánom a vytvára tak nezabudnuteľný gastronomický pôžitok, ktorý nepoteší iba chuťové poháriky ale je aj pastvou pre oči. Veď kto by si nevychutnal zelené špagety :-).
Čo budeme potrebovať na pesto?
- 3-4 naberačky Chashaku (3-5g) čaju Matcha
- 1 šálka lístkov mäty
- ½ šálky čerstvej bazalky
- ½ šálky petržlenovej vňate
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžičky citrónovej kôry
- ¾ šálky celých mandlí
- ½ šálky extra panenského olivového oleja
- Soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
Čo budeme potrebovať na špagety?
- Balenie celozrnných špaldových špagiet (bezvaječné)
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 šálka čerstvej cibuľky nakrájanej na jemno
- Soľ a korenie na dochutenie
- 1/3 nastrúhaného parmezánu
Postup:
- Pesto si pripravíme tak, že rozmixujeme mätu, bazalku, petržlenovú vňať, cesnak, citrónovú kôru a mandle a pridáme čaj Matcha. Počas mixovania postupne pridávajte olivový olej. Keď má pesto správnu konzistenciu dochutíme ho soľou a korením.
- Medzi tým si dáme uvariť špagety. Varíme ich približne 7-9 minút podľa potreby v osolenej vode.
- Na panvicu si dáme trošku olivového oleja a rozohrejeme panvicu. Pridáme cibuľku a opečieme ju do zlatista. Potom pridáme na panvicu uvarené špagety a pesto a všetko spolu dobre premiešame.
- Po zmiešaní pesta s cestovinami si ich dochutíme soľou a korením podľa chuti. Po prestretí na tanier ich posypeme na jemno nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!